Aquest bloc té la intenció de donar-us a conèixer els principals aqüeductes de la Hispania en l'època romana.
Parlarem de la seva construcció, funció, emplaçament i particularitats estilístiques.

dimecres, 8 de desembre de 2010

Aqüeducte de Segòvia


Vista de l'aqüeducte des dels peus de la murada de Segòvia
Imatge procedent de wikipedia.org


L'Aqüeducte de Segòvia va ser construït per abastir d'aigua l'antiga ciutat romana de Secovia. L'any 1984 va ser declarat Monument Nacional, i el 1985 fou nomenat, juntament amb el casc històric de la ciutat de Segòvia, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La datació és complicada per la manca d'inscripcions clares i la falta de documentació suficient per datar l'orígen de la seva construcció. Malgrat tot, alguns estudiosos apunten que va ser edificat a finals del s.I, en temps dels flavis essent emperador Vespasià; altres asseguren que va ser en temps d'August. I un tercer grup, possant-lo en comparació amb l'Aqua Claudia per les particularitats estilístiques que comparteixen, el daten en temps de l'emperador Claudi.

En l'actualitat, l'estat de deteriorament de la pedra per la contaminació atmosfèrica ha estat tan alarmant que l'Estat ha pres mesures de protecció mitjançant un minuciós procés de restauració.En aquest document trobareu una descripció molt més extensa de l'aqüeducte.

I en aquest enllaç podeu accedir a un document pdf amb el plànol guia de la ciutat de Segovia:Per saber-ne més sobre els treballs de conservació que s'estan portant a terme podeu consultar el següent enllaç:
http://www.segovia.es/index.php/mod.pags/mem.detalle/id.10815/relcategoria.2700
Situació de l'aqüeducte

Mostra un mapa més granImatges
wikipedia.org

Bibliografia
FERNÁNDEZ CASADO, C., Acueductos romanos en España, Doce calles, 2008.
FERNÁNDEZ CASADO, C., Ingenieria hidráulica romana, Ed. Turner, Madrid, 1983.

WARD-PERKINS, J.B., Arquitectura romana, Aguilar, Madrid, 1976.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada